SAHABAT :

Rabu, Ogos 14, 2013

SYAHID DI BUMI SYRIA

 
Ini ialah gambar Mujahid Rami Al Zahrani, seorang mujahid muda berasal Saudi Arabia yang berjihad di Syria menentang Rejim Assad.

Wajahnya yang tampan, cara berpakaian yang santai dan berambut panjang ala rocker bukan bermakna beliau seorang pencinta dunia tetapi lebih mencintai syahid.

Bak kata seorang rakan blogger beliau adalah seorang lelaki perindu syahid.

Sebelum beliau gugur dalam operasi menawan Ming Airport beliau sempat berbual dengan ibu beliau melalui telefon dan kisah ini tersebar luas di laman-laman jihad di seluruh dunia.

Ini adalah sisipan perbualan beliau dengan ibunya yang dikongsi ramai itu.

Mujahid Rami : Hari ini pada waktu maghrib lepas berbuka puasa saya ada pertempuran di Ming Airport di Halab.

IBU : Ibu sentiasa berdoa kepada Allah yang maha berkuasa agar diri mu beroleh kemenangan dan dapat mengalahkan musuh-musuh Islam. Semoga 'Dia' menunjukkan kebenaran.

Mujahid Rami : Ibu, berdoalah untuk ku agar dikurniakan syahid tertinggi. Demi Allah oh ibuku, aku berasakan sesungguhnya aku akan gugur dalam pertempuran kali ini dan bagiku betapa indahnya kematian ini. Semoga Allah mengurniakan pertempuranku kali ini melawan musuh dengan cara terbaik demi KeranaNya. Seandainya diriku gugur demi Allah, bergembiralah dan jangan menangisi. Berdoalah wahai ibu agar Allah menerima ku sebagai syuhada di malam ke 27(ramadhan).

DAN PADA MALAM ITU ASY-SYAHID MUJAHID RAMI AL ZAHRANI DILAPORKAN GUGUR DALAM PERTEMPURAN DI MING AIRPORT.

DI ATAS MERUPAKAN PETIKAN KATA-KATA PESANAN TERAKHIR ASY-SYAHID KEPADA IBU NYA SEBELUM GUGUR. oleh generasi Al Ghuroba

Tiada ulasan:

Catat Ulasan