SAHABAT :

Khamis, Disember 06, 2012

SAINS TIDAK DAPAT MENJAWAB HIKMAH KEJADIAN ALLAH
 
Ke manakah hilangnya cahaya apabila lilin dipadamkan?? Menurut sains tenaga cahaya itu akan kekal atau ditukarkan ke dalam bentuk tenaga lain yang setara. Dalam kes ini, cahaya tadi ditukarkan ke dalam bentuk apa jika teori itu benar???

Kenapakah ada pokok yang besar mengeluarkan buah yang kecil, manakala pokok yang kecil malah tumbuhan menjalar pula mengeluarkan buah yang besar?? Perhatikan buah tembikai yang besar tetapi mempunyai pohon menjalar yang sangat kecil. Perhatikan pula buah keranji dan dan buah berangan yang kecil saiznya, tetapi pohonnya besar lagi tinggi.

Di sinilah letaknya hikmah ciptaan Allah yang sukar untuk dijawab dan difahamkan kecuali mereka yang mempunyai mata hati yang mendalam.

Dari manakah sumber air terjun yang mencurah turun dari sebuah gunung atau bukit yang tinggi, secara berterusan sepanjang tahun, walaupun pada musim kemarau?? Menurut hukum graviti, air turun dari atas ke bawah di bawah tarikan graviti, seperti yang kita saksikan dalam kejadian air terjun itu. P\
Persoalannya .... bagaimanakah air "mendaki" naik ke puncak gunung atau bukit yang menentang graviti untuk turun kembali membentuk air terjun yang berterusan, walaupun pada musim kemarau panjang???

Demikianlah indahnya dan berhikmahnya kejadian Allah yang Maha Kuasa .... disedari oleh mereka yang melihatnya dengan mata hati (bashirah)...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan