SAHABAT :

Selasa, Disember 13, 2011

AYAT POWER DR. ABDUL RANI

"PAS bukan setakat parti politik Islam malah merupakan Harakah Islamiyyah yang meliputi semua aspek, khususnya politik. Dalam sidang DUN Selangor saya sentiasa tekankan hal kesyumulan Islam ini, malah mencabar Adun UMNO agar tidak memisahkan agama, termasuk ilmu-ilmu seperti matematik, apatah lagi soal mentadbir masyarakat dan negara.
Jika PAS tidak berpegang kepada al-Qur'an dan menafikan hubungan dengan Allah dalam aktivitinya, sudah lama kita tinggalkan PAS. Contohnya, jika PAS tubuhkan 10 cawangan, UMNO boleh tubuh lebih banyak lagi. Jika PAS ada Unit Amal. UMNO ada FRU ( ketawa ). Jika Pakatan Rakyat boleh bagi RM100.00 kepada warga emas dalam 'Jom Shopping', mungkin UMNO boleh bagi RM300.00 seorang.
Kita kena ingat perjuangan kita adalah perjuangan membantu agama Allah....
Soal ikrar UMNO untuk mengambil balik Selangor, saya rasa ia tak akan menjadi. Mereka ketandusan isu untuk mempengaruhi rakyat. Contohnya dalam sidang DUN, setiap Adun kena bagi 10 soalan bertulis dan 10 soalan lisan. Ketua Pembangkang UMNO Dato' Satim Diman hanya hantar dua soalan lisan dan tiada soalan bertulis. Jelas, UMNO tiada isu."

Dr. Abdul Rani Osman, ADUN Meru dan Pesuruhjaya PAS Selangor.
(wawancara wartawan Harakah dengan beliau disiarkan dalam Harakah 9 -11 Disember 2011)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan