SAHABAT :

Isnin, Ogos 08, 2011

Daftar Pemilih SPR vs Jais

Jangan bingung dengan kedua-dua isu ini .... mana satu yang penting?? Kedua-duanya penting .... isu ancaman dakyah agama lain ke atas penganut Islam sudah lama berlaku sebenarnya .... dan memang menjadi lumrah .... kerana Islam adalah satu-satunya agama yang benar di sisi Allah ... maka seluruh agama dan kepercayaan ciptaan manusia yang ada di dunia ini akan menjadikan Islam musuh mereka .... jika anda berkuasa ... tanganilah isu ini mengikut undang-undang ....

Isu membersihkan daftar pemilih pula adalah isu yang sangat penting untuk pilihanraya yang bersih dan adil kepada rakyat Malaysia, ini isu yang besar kerana tujuan pilihanraya adalah untuk memilih pemimpin .... ibarat memilih imam solat ....

Perhatikan sikap media utama .... ada isu ditonjolkan ... ada isu dipendamkan ... bagi mereka , isu hanya untuk membentuk persepsi massa ... ditonjol untuk mengolah persetujuan .... bukan untuk dicari penyelesaian ....


Isu Jais tenggelamkan warga asing daftar pemilih
Harakahdaily

KUALA LUMPUR, 8 Ogos: Isu penguatkuasa Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) dengan Gereja Methodist Damansara Utama telah menenggelamkan isu yang cukup merbahaya kepada negara iaitu isu MyKad dan pendaftaran warga asing di dalam daftar pemilih SPR.

“Setakat hari ini jawapan yang diberikan oleh SPR diketawakan oleh orang pekak dan buta. Manakala media perdana BN cuba menimbus isu pendaftaran ini,” kata AJK PAS Pusat, Ustaz Idris Ahmad.

Katanya, PAS telah membuat keputusan untuk bertemu secara langsung dengan pihak Jais dan juga gereja Methodist untuk mendapat gambaran sebenar.

“Negara kita ada undang-undang, siapa yang bersalah akan dihukum. Media bukan gelanggang untuk menyelesaikan perkara ini,” ujarnya kepada Harakahdaily.

Katanya, Pemimpin umno dan NGO umno macam dilanda histeria mengenai isu itu, kononnya merekalah pembela agama.

Tegasnya, PAS istiqamah menentang isu murtad di negara ini.

Soalnya, di mana suara Umno dan Utusan ketika isu Noraishah Bukhari, Hartina Kamarudin dan lain lagi yang keluar agama Islam.

Tambahnya, sejarah telah mencatatkan berlaku penangkapan ISA terhadap pemimpin pemuda PASdalam operasi Lallang 1987 kerana isu kristianisasi.

“Tahniahlah kepada pemimpin Umno dan media Umno kerana baru sedar bahayanya murtad.

“Kita harapkan janganlah kerana politik semata-mata. Samalah ketika isu penggunaan nama Allah oleh bukan Islam, Umno menjadi juara,” ujarnya.

Tetapi, katanya dalam masa yang sama menentang hukum Allah dan menyekat ajaran Allah diajar di dalam surau dan masjid.

“Pelik juga Umno, nama Allah dipertahan, hukum Allah dia lawan,” ujarnya lagi.

Tanya beliau lagi, kenapa Umno diam membisu apabila ahli MCA hendak saman kerajaan Kelantan kerana isu pengharaman judi.

“Sepatutnya kalau Umno pejuang Islam kena nasihatlah rakan sejawat mereka. Sudah 54 tahun berkawan pun Umno tidak boleh dakwah, bahawa judi itu bahaya pada masyarakat,” katanya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan