SAHABAT :

Rabu, Mac 16, 2011

SEPANDAI-PANDAI TUPAI MELOMPAT

Sebotaj terhadap program dan aktiviti anjuran Pakatan Rakyat adalah perkara biasa... rata-rata penyokong Pakatan Rakyat yang menghadiri majlis-majlis anjuran parti mereka kadang-kadang sudah bersedia menghadapi kemungkinan ini (TETAPI KARNIVAL INI UNTUK SELURUH RAKYAT KEDAH TANPA MENGIRA FAHAMAN POLITIK... IA ANJURAN KERAJAAN NEGERI YANG DIPILIH RAKYAT) .... kehadiran tetap diteruskan walaupun bahaya kerugian harta benda adalah cagaran... kerana bagi penyokong Pakatan Rakyat... sokongan tidak berbelah bagi kepada parti mereka perlu dizahirkan.... mereka tidak dibayar untuk hadir .... malah sanggup membayar untuk hadir.

Sepandai-pandai tupai melompat

ALOR SETAR - Sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah juga. Begitulah diibaratkan kejadian sabotaj keatas kenderaan semasa ceramah sempena 3 tahun Kedah Sejahtera apabila seorang suspek ditahan semalam.

Seorang lelaki berjaya ditahan oleh sekumpulan petugas Program Sambutan 3 Tahun Kedah Sejahtera semasa dipercayai sedang melakukan lagi sabotaj keatas kenderaan pengunjung.

Menurut seorang petugas, suspek ditahan ketika cuba melakukan sabotaj yang sama.

Apabila disoal, suspek mendakwa sedang menukar tayar kereta sedangkan tiada peralatan membuka tayar yang ditemui bersamanya.

Suspek akhirnya ditahan dan diserahkan kepada pihak Polis untuk tindakan seterusnya.

YAB Dato Seri Ustaz Azizan, Menteri Besar Kedah didalam ceramahnya turut menyentuh tentang kejadian sabotaj yang berlaku malam sebelumnya. Dalam kejadian sebelum ini, kira-kira 40 buah kenderaan telah dipancitkan tayar ketika hadir ke program anjuran Kerajaan Negeri. (wartakedah.net)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan