SAHABAT :

Rabu, Mac 02, 2011

JIKA TELUS.... PARTI ISLAM PASTI MENANG

Moshe Ya'alon, menteri urusan strategik dan keselamatan Israel menyatakan bahawa kumpulan Ikhwanul Muslimin boleh memenangi pilihanraya Mesir akan datang, jika pilihanraya tersebut berlangsung dengan penuh integriti, adil dan telus, dia turut menjelaskan bahawa idea untuk melahirkan pemerintahan demokrasi demi kepentingan barat telah gagal karena melahirkan pemerintahan seperti Hamas di Mesir.
Bercakap kepada pemberita, Ya'alon Selasa pagi kelmarin (1 Mac) menyatakan bahawa salah satu cabaran utama yang dihadapi para penguasa baru Mesir adalah perkembangan politik, di mana saat ini merupakan masa transisi, dan pihak tentera yang saat ini berkuasa harus mengambil keputusan yang cukup bijaksana untuk mengendalikan satu pilihanraya yang adil bagi mengelak kemarahan rakyat.
Ya'alon menegaskan juga bahawa idea demokrasi dan pilihanraya telah gagal, hal ini kerana telah dibuktikan dengan kemenangan Hamas dalam pilihanraya Palestina dan munculnya Hizbullah di Lubnan.

(islamtoday)

....MENIPU DALAM PILIHANRAYA ADALAH IDEA ISRAEL UNTUK MENGEKANG KEBANGKITAN PARTI ISLAM ???

.....JIKA ISLAM MENANG DALAM PILIHANRAYA BERMAKNA DEMOKRASI TELAH GAGAL???

......itulah mentaliti Israel dan golongan yang menentang Islam....sebab itulah Mubarak menipu dalam pilihanraya... di mana lagi ya???

Tiada ulasan:

Catat Ulasan