SAHABAT :

Jumaat, Januari 21, 2011

KOLEKSI KERETA MEWAH PRESIDEN .... RAKYAT KELAPARAN


Tunis – Rakyat Tunisia yang marah dengan Presiden Zine el-Abidine Ben Ali cuba membalas dendam kepada presiden dengan menjarah istana yang menjadi kediaman rasminya. Dan mereka pun menemui koleksi kereta mewah, antaranya sebuah Ferrari 599 GTB Fiorano.

Mungkin kerana tidak memiliki kunci kereta itu, rakyat Tunisia mengangkut Ferrari berwarna kuning itu dengan sebuah forklift besar!.

Ferrari 599 GTB Fiorano adalah sebuah kereta berkapasiti 5.999 cc yang merupakan salah satu kereta sport 2 penumpang termahal Ferrari.

Ferrari itu dibawa dengan forklift di jalan-jalan utama Tunisia yang dipenuhi ribuan rakyat Tunisia yang sedang merayakan kejatuhan presiden mereka. Aksi mereka ini dirakamkan kru sebuah media yang kemudian videonya tersebar di Youtube.

Selain Ferrarinya, harta Presiden Tunisia yang digulingkan Zine al-Abidine Ben Ali bertimbun-timbun. Dari jongkong-jongkong emas, hartanah hinggalah kepada pesawat terbang peribadi.

Ben Ali dan kroninya melakukan aksi penyelewengan harta negara dan korupsi bertahun-tahun lamanya yang membuat rakyat Tunisia marah. Kini harta presiden dan kroninya sedang diburu ....

.... itulah jenis manusia yang memimpin negara Islam... lihatlah mana-mana negara Islam pun .... dari Brunai hingga Arab Saudi yang kaya raya... pemimpin hidup bermewah-mewah semahu-mahunya ... rakyat terbiar .... perjuangan saudara seagama di Palestine, Filipina, Selatan Thailand dan Cechnya dipinggirkan .... pernahkah negara-negara Islam yang kaya raya ini membantu perjuangan jihad Islam di tempat-tempat tersebut???? Mungkin mereka pernah menyalur dana untuk membina masjid di sana ... melakuakan ibadah korban akikah untuk memberi makan kepada golongan miskin di sana ...... tetapi mereka sama sekali tidak tidak berani menyalur dana untuk memperkuatkan barisan mujahidin Islam .... kerana ia tidak disukai oleh sahabat dan sekutu mereka di Eropah dan Amerika ... lagipun apabila semangat jihad Islam menjadi kuat dan membara ... ia akan mengancam pemimpin-pemimpin jenis korup seperti mereka ...

Negara-negara Barat yang kononnya memperjuangkan demokrasi .... hakikatnya mereka amat suka dan menyokong jika negara-negara umat Islam dipimpin oleh pemimpin yang korup dan diktator .... apabila umat Islam ditindas oleh "proksi" mereka ini ... maka umat Islam tiada ruang untuk berjihad dan memperkasakan Islam kerana kehidupan seharian mereka bergelut dengan survival untuk mendapatkan sesuap nasi dan sebuku roti ..... yang lemah iman sudah tentu boleh dibeli ....

2 ulasan:

 1. terima kasih atas informasinya..
  kunjungi juga website kami mobil kota

  sukses selalu

  BalasPadam
 2. Jangan berhenti untuk terus berkarya,semoga kesuksesan senantiasa menyertai kita semua.
  keep update!Harga Nissan Juke 2014

  BalasPadam